Seitse ebatavalist viisi töötajate tootlikkuse tõstmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perepuhkus.
Perepuhkus. Foto: SCANPIX

Paljud ettevõtjad on mõistnud, et hästi puhanud töötajad on ka produktiivsemad ning sellepärast pole mõtet imestada, kui kontoris leidub ka spetsiaalne ruum, kus töötajad saavad lõunauinakut teha. Taoline lähenemine on üks viis, kuidas muuta oma inimesi tööalaselt võimekamateks, kirjutab CareerBuilder.

Vaata, milliseid ebatavalisi mooduseid inimeste tööinnu hoidmiseks ja suurendamiseks ettevõtted veel kasutavad:

Pidev liikumine. On ettevõtteid, kus töötajad vahetavad kohti iga paari kuu tagant. Usutakse, et muutustest pakatav õhkkond ja kasvõi taoline väike asi nagu teises kohas istumine kannustab innovatsiooni, arendab koostööd ning suurendab tootlikkust.

Ebatüüpiline kontor. Me kõik teame, milline on üks kontor. Kuidas oleks aga töötada kontoris, mis näeb välja hoopis teistmoodi? Näiteks San Franciscos asuv andmeanalüüsi firma Quid muutis kontoriks laopinna ja tulemus on täiesti ebatüüpiline.

Lase inimestel mängida. Mängulisi elemente võib kohata paljudes uuendusmeelsetes kontorites. Miks ei võiks koosolekuruumis vestlust pidada hoopis pingpongilaua taga?

Jooga ja mediteerimine. Mõned ettevõtted pakuvad oma töötajatele võimalust osaleda kohapealsetel mediteerimisseanssidel ja joogatundides, kuna usuvad, et õnnelikumad ja tervemad töötajad on ka töös edukamad ning tegelemine oma mõttemaailmaga sillutab teed suuremale tootlikkusele.

Magamine tööandja kulul. Unevõlg on üks oluline faktor, mis inimeste produktiivsust vähendab ning paljud ettevõtted on seda mõistnud, lubades oma töötajatel tööajal uinakuid teha.

Arst ettevõttes. Mitmed USA tööandjad on mõistnud, et ettevõttele on odavam pidada kohapeal arsti kui et inimesed järjest haiguspäevi võtaksid.

Saada nad reisile. Uuringud näitavad, et reisimine motivaatorina mõjub pea kõikidele töötajatele. Ehk et miks mitte premeerida oma parimaid töötajaid perepuhkusega firma kulul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles