Leht: Eesti Gaasi aktsiate vastu on huvi

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas
Eesti Gaas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Saksa energiahiiu E.ON tütarettevõtte 33,66 protsenti osaluse vastu Eesti Gaasis tunneb huvi nii mõnigi aktsionär, eelisõigus on A-aktsiaid omavatel aktsionäridel.

«Mul ei ole veel kindlat seisukohta, et juhul kui mingid aktsiad tulevad müüki, ma neid ostan. Vaatan vastavalt situatsioonile,» ütles Eesti Gaasi suuruselt neljas A-aktsiate omanik Viktor Golisnkii E.ON tütarettevõtte E.ON Ruhrgasi aktsiate kohta Äripäevale.

Golisnkii, kellele kuulub 0,07 protsenti Eesti Gaasi aktsiatest, märkis, et tegelikult ei ole selged ka ettevõtte perspektiivid, sest 2015. aastal saab gaasivarustamisleping Gazpromiga läbi.

Eesti Gaas kinnitas, et E.ON Ruhrgas on avaldanud soovi lahkuda Soomest ning kogu Baltikumist ning on müünud või müümas osalusi näiteks Slovakkias ja Ungaris.

Eesti Gaasi juhatuse liige Tiit Kullerkupp lisas, et juhul, kui E.ON Ruhrgas müüb oma aktsiad, siis avalikustavad nad selle Eesti Gaasi juhatusele tehingu toimumise järel. Kullerkupu sõnul ei ole neil hetkel informatsiooni, kes oleks potentsiaalne ostja, kuid võimalik on osta kõikidel A-tüüpi aktsiate omanikel.

Äripäeval on infot, et Eesti Gaasi ja Latvias Gaze aktsionäril Itera Latvial on huvi omandada Saksamaa E.ON Ruhrgasile kuuluvad osalused Eesti, Läti ja Leedu gaasiettevõtetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles