Kuidas valida mitme tööpakkumise vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrdle erinevate pakkumiste puhul enamat kui vaid palganumbrit.
Võrdle erinevate pakkumiste puhul enamat kui vaid palganumbrit. Foto: SCANPIX

Said korraga tööpakkumise mitmelt tööandjalt.  Tundub suurepärane olukord, kuid valimine erinevate võimaluste vahel võib olla paras peavalu ja röövida une mitmeks ööks. Mida siis taolises olukorras teha?

Classdoor.com annab nõuandeid:

Ole aus ja küsi otsustamiseks lisaaega. Personalijuhid teavad väga hästi, et tööturul on konkurents nii head tööandjate kui ka heade töötajate peale. Seega on täiesti mõistlik, kui annad teada, et sul on mitu pakkumist ning vajad täiendavat aega nende vahel kaalumiseks. Ainult ära küsi ülemäära palju aega, sest värbamisprotsess on enamasti ajatundlik ja kui otsustamiseks rohkem kui paar päeva, on suur tõenäosus, et firma palkab kellegi teise, kes otsustas kohe.

Võta arvesse kõiki asjaolusid. Kui oled endale lisaaega kaubelnud, tee põhjalik uuring ettevõtete kohta ning kogu niipalju infot, kui vähegi kätte saad ning otsustamiseks vajad. Võta arvesse selliseid faktoreid nagu palk, soodustused, ettevõtte kultuur, asukoht, töö paindlikkus, tööülesanded ning kõik muud asjaolud, mida oluliseks pead. Otsi infot ettevõtte koduleheküljelt, sotsiaalmeediast, hiljutistest firma kohta kirjutatud uudistest jne. Tõenäoliselt peaksid läbi mõtlema ka enda karjäärieesmärgid – mida sa tahad teada, kuhu sa tahad jõuda nt viie aastaga ning milline võiks olla sinu areng emmas-kummas ettevõttes.

Küsi küsimusi. Eri firmade pakkumisi võrreldes tekib ilmselt lisaküsimusi. Ära häbene neid värbajalt küsida – kuna nad tahavad, et läheksid nende juurde tööle, siis vaevalt on neil midagi ka lisaküsimuste vastamise vastu.

Kaalu poolt- ja vastuargumente. Kui oled kogu info kokku kogunud, võrdle pakkumisi. Lihtne on võrrelda vaid palganumbreid, kuid vaata pilti ka laiemalt. Mõtle, kuidas oleks ühes või teises ettevõttes töötada ja kummas ettevõttes sa õnnelikum oleksid.

Usalda oma sisetunnet. Ega muud ei jäägi üle, kui pakkumised tunduvad mõlemad väga ahvatlevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles