Maailmapanga president tunnustas Eestit kriisiga toimetulekul

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapanga president Robert Zoellick.
Maailmapanga president Robert Zoellick. Foto: SCANPIX.

Maailmapanga president Robert Zoellick avaldas tunnustust Eestile majanduskriisi mõjudega toimetulekul ning riigi eelarvetasakaalu hoidmisel, vahendas välisministeerium.


Kohtumisel Washingtonis Maailmapanga presidendi Robert Zoellickiga ütles välisminister Urmas Paet, et Eesti on valmis Maailmapanga projektidesse senisest enam panustama Eesti e-riigi ja reformikogemuse ekspertidega.

«Eesti ekspertiis IT-valdkonnas nii riigi- kui erasektoris on kasutatav näiteks e-valitsemise ja e-maksunduse osas. Pakume ka Maailmapangale võimalust IT-ekspertide kogemuse kasutamiseks,»  märkis ta.

Eesti on Maailmapanga arengukoostööprojektide doonorriik alates 2006. aastast. Paet toonitas, et võimalusel on Eesti Maailmapanga koostööettepanekuid arengukoostöö planeerimisel alati arvestanud.

«Eesti on panustanud mitmetesse Maailmapanga fondidesse. Näiteks Rahvusvahelise Arenguassotsiatsiooni, Kosovo jätkusuutlikku tööhõivepoliitikat toetavasse sihtfondi ning käesoleval aastal loodud Haiti ülesehituseks loodud usaldusfondi,» ütles Paet.

Zoellicki sõnul on Eesti kogemused e-riigi ja reformitegevuse osas igati teretulnud Maailmapanga projektidesse.

Eesti on Maailmapanga liige alates 1992. aastast ja selles püsivalt esindatud alates 2000. aastast. Eesti tegutseb Maailmapangas tihedas koostöös Põhja- ja Baltimaadega.

Viimati laenas Eesti Maailmapangalt 2000. aastal, rahastamaks investeeringuid Eesti maanteede võrku. Üheksakümnendatel aastatel Maailmapangalt saadud laene ja tehnilist abi kasutas Eesti nii põllumajanduse, energeetika kui tervishoiu valdkonnas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles