Veokite müük on hoogustunud

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoauto
Veoauto Foto: Marko Saarm / Sakala

Viimase kuue kuu jooksul on tublisti kasvanud veokite müügi osakaal kogu tarbesõidukite turust.
Kui aprillis moodustasid veoautod vaid 12 protsenti kogu uute tarbesõidukite müügist, siis oktoobris oli nende osakaal juba 22 protsenti, teatab Amtel.

«Järgmise aasta 1. jaanuarist hakkavad veoautodele kehtima Euroopa Liidu uued, Euro6 nõuetele vastavad saastenormid,» selgitab üht veokite paranenud müügitulemuste põhjust Scania Eesti AS tegevjuht Tarmo Allemann. Ehk teisisõnu peavad kõik tulevast aastast müüdavad uued veoautod vastama antud Euro6 normidele.

«Rangemate normide alusel ehitatud mootorite tõttu on uued veoautod senistest, Euro5 nõuetele vastavatest veokitest veidi kallimad, ja seetõttu üritavad ettevõtted investeerida uude tehnikasse juba tänavu. Ja see on kindlasti üheks põhjuseks tänavu paranenud müügitulemustes. Samas on siiski paranenud ka ettevõtete majanduslik olukord,» lisab Allemann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles