Blogija: miks Haapsalu tehase juht inimestele valetab?

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt igapäevatööst PKC Eesti juhtmeköidiste tehases.
Pilt igapäevatööst PKC Eesti juhtmeköidiste tehases. Foto: AS PKC Eesti / Kalle Veesaar

Hannes Nagel küsib oma blogis, miks PKC Eesti Haapsalu tehase juht Ivo Volkov inimestele valetab.

«Miks te valetate? Selline on adekvaatne küsimus vastuseks Haapsalu tehase juhile, kes väidab, et ta ei leia Haapsalus 800 eurose palga ees töölisi kuigi tehases on võimalik heal juhul teenida kuni 630 eurot!»: nii alustab Nagel oma arutelu.

Ta jätkab väitega, et tänapäeva Eesti töövõtjat ei huvita sõna «brutopalk», kuna see on mineviku igand. «Viimane aeg oleks hakata rääkima palgast ausalt ehk töötasust, millest tuleb maha arvutada kodu, pere, tarbe ja toidukulud. Kui selles lahutamise rallis ka midagi pluss poolele jääb siis võiksid Haapsalu tublid elanikud kaaluda teie juurde tööle tulemist. Kui see garanteerib aga stabiilse miinuse ja laenamise siis ärge imestage, et peate endale eksootikat importima,» arutleb Nagel.

Nagel toob välja ka ettevõtte suhtumise oma töötajatesse. «Paljud tehasetöötajad kurdavad, et enamus ajast koheldakse töötajat kui tüütut segajat, kelle iga vähimagi mure kohta öeldakse, et kui ei meeldi, siis ukse taga on järjekord. Praegu kuuleme, et see järjekord ulatub isegi välismaani. Ka järgmise aasta kevadel kordub Haapsalu tehases olukord, kus töötajatele teatatakse, et kuna tööd ei ole anda, siis tuleb vähendada ka töö koormust. Otseloomulikult tähendab see ka töötasu kärpimist pea poole võrra ja võiks eeldada, et niigi olematu palgaga töölistele selline sissetuleku vähenemine ei mõju just positiivselt. Samas igal sügisel, kui on toodangu tippaeg kurdetakse, et töötajaid ei ole leida, ent põhjust ettevõtte personalipoliitikas näha ei suudeta,» kirjutab ta.

Täismahus blogipostitust saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles