EL-il valmib kaubanduskokkulepe 15 Lääne-Aafrika riigiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi kaubandusvolinik Karel De Gucht
ELi kaubandusvolinik Karel De Gucht Foto: SCANPIX

Euroopa Liit (EL) peab 15 Lääne-Aafrika riigiga kaubanduskõnelusi, mis loodetakse lõpule viia kolme kuu jooksul, ütles Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Karel De Gucht Reutersile.

EL-i kõnelused käivad Lääne-Aafrika riikide majandusliiduga (ECOWAS). Poolteist aastat tagasi katkesid nende kõnelused majanduspartnerluskokkuleppe sõlmimise üle, kuid Lääne-Aafrika riigid ei soovinud avada oma turgu ja liikuda suhteliselt kiiresti vabaturu poole.

Kuid eelmisel kuul nõustusid ECOWAS-i riigipead ühtlustama alates 2015. aastast oma tollitariife, mis võimaldas neil EL-iga kaubanduskõnelusi jätkata. Läbimurre saavutati oktoobris Dakaris nng see võimaldab kõnelused lähiajal lõpule viia, ütles De Gucht ajakirjanikele.

ECOWAS-i ühised tollitariifid võimaldavad ühtlustada importkaupade tollilõive. Ühtlasi esitas blokk uusi ettepanekuid Euroopa kaupadele turu avamise kohta.

ECOWAS-i kuuluvad Roheneemesaared, Gambia, Ghana, Libeeria, Mali, Nigeeria, Sierra Leone, Benin, Burkina Faso, Elevandiluurannik, Guinea, Guinea-Bissau, Senegal, Niger ja Togo ning lisaks osaleb kõnelustel sinna mittekuuluv Mauritaania.

ECOWAS tahab ühisrahale üle minna 2020. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles