Tallinki kasum kahanes kümnendiku võrra

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki Star
Tallinki Star Foto: Mihkel Maripuu

Laevanduskontserni Tallink kolmanda kvartali kasum kahanes 11 protsenti 44 miljoni euroni, teatas ettevõte börsile.

Üheksa kuu kasum kahanes 29 protsenti 35,79 miljoni euroni. Kolmanda kvartali käive langes 1,4 protsenti 278,4 miljoni euroni.

Ettevõtte sõnul mõjutas majandustulemusi regiooni üldine nõrk makromajanduskeskkond.

«Kontserni peamistel turgudel on märgatav majanduskasvu aeglustumine. Soome majanduse jätkuv langus on näha avaldatud nõrkades jaekaubanduse näitajates ning see on avaldanud mõju ka Kontserni reisijate tarbimisele,» kirjutab ettevõtte finantsjuht Janek Stalmeister majandustulemuste kommentaaris.

Tallink vedas kolmandas kvartalis kokku 2,7 miljonit reisijat, mida on 1,9 protsenti vähem kui sama perioodi jooksul eelmisel aastal. Eesti-Soome vahelistel laevaliinidel kasvas reisijate arv 2,3 protsenti ning Läti-Rootsi vahelisel liinil 4,1 protsenti. Reisijate arv kahanes Soome-Rootsi vahelistel liinidel 9,6 protsenti.

Veetud kaubaühikute arv oli kvartalis kokku 76,0 tuhat, mis on 10,5 protsenti rohkem osaliselt pakkumise ja struktuuri muutustest turul võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Suurenes piletitulu reisija kohta kuid müük restoranides ja poodides langes mõnevõrra, kinnitas Tallink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles