Carlsberg plaanib vallutada Aasiat

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baar Kuala Lumpuris.
Baar Kuala Lumpuris. Foto: DAVID LOH/REUTERS

Venemaa kasvuvõimalustes pettunud Taani õlletootja Carlsberg teatas, et regulaatorid andsid nõusoleku ettevõtte omanikustruktuuri muutmiseks, mis võimaldab teha ülevõtmisi Aasias.

Maailma suuruselt neljas õlletootja tuumikomanik Carlsberg Foundation sai loa oma osaluse vähendamiseks praeguselt 30 protsendilt vähem kui 25 protsendile, mis annab ettevõttele võimaluse aktsiaõiguste emiteerimiseks.

«See annab meile suurema paindlikkuse,» ütles ettevõtte tegevjuht Jorgen Buhl Rasmussen ajalehele The Wall Street Journal. «Ühinemised ja ülevõtmised on osaks meie strateegiast ja meie fookuseks on Aasia,» lisas ta.

Aasia on saanud Carlsbergi kasvu jaoks kriitiliseks turuks. Kolmandas kvartalis kahanes ettevõtte käive kolm protsenti, mis on lisamas survet liikuma kiiresti kasvavatele turgudele.

Carlsbergi kasv on viimastel aastatel sõltunud paljuski Venemaa turust, mille käibekasv hakkab uute seaduste ja majanduskasvu aeglustumise tõttu alanema.

Võtmeturuks peetakse Hiinat, kus tarbitakse 35 protsenti maailmas toodetud õllest.

Carsberg on Saku ka õlletehase omanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles