Põlevkivitööstus VKG võtab investeeringuteks 150 miljonit eurot laenu

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG
VKG Foto: Toomas Huik

Novembri alguses sõlmis Kohtla-Järvel paiknev põlevkivitööstuskontsern Viru Keemia Grupp (VKG) uue laenulepingu Skandinaavia pankadest koosneva laenusündikaadiga.

Lepingu eesmärk on finantseerida kontserni stabiilse käekäigu seisukohalt kriitilise tähtsusega projekte, teatas ettevõte.

Laenulepingu maht on 150 miljonit eurot. Uue laenuga on kavas katta VKG Petroter III õlitehase ehitust, energiatootmise laiendamist ning keskkonnanõuete täitmist.

«Euroopa Liidu keskkonnapoliitika nõuab tööstusettevõtetelt suuri lisainvesteeringuid,»mainib VKG juhatuse aseesimees ja finantsdirektor Ahti Puur. «Kasvav laenukoormus omakorda seab ranged nõudmised tootmise efektiivsusele, mis puudutavad igat protsessi alates kaevandamisest kuni sooja-, elektri- ja veemajanduseni,»lisas Puur.

Laenu hakkab kontsern tagastama 2015. aastal. VKG investeerimisplaanid tulevikuks arvestavad samuti eeskätt rahvusvaheliste finantspartneritega.

Ettevõtte hinnangul riigi ebastabiilse keskkonnamaksude poliitika tõttu on selline partnerlus Eesti tööstusettevõtete jaoks möödapääsmatu kestva arengu tagamiseks.

Esimese sündikaatlaenulepingu summas 221 miljonit eurot allkirjastas VKG juunis 2010. Selle lepingu raames planeeritud investeeringud on praeguseks ellu viidud ja näidanud ettevõtte hinnangul arengusuuna õigsust tänapäeva muutlikes äritingimustes.

VKG annab tööd rohkem kui 2000 inimesele ning selle valduses on kaevandus, viis põlevkivi ümbertöötamisvabrikut ning transpordi-, montaaži- ja energeetikaettevõtted.

2012. aasta käive oli 216 miljonit eurot, viimase üheksa aasta jooksul tehtud keskkonnainvesteeringud ületavad 65 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles