Ligi osaleb ELi ja euroala rahandusministrite kohtumistel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: PP

Täna Brüsselis toimuval euroala ministrite kohtumisel tutvustab Euroopa Komisjon viimast majandusprognoosi ja majanduse üldseisu. Lisaks arutatakse programmiriikide olukorda. Iirimaa ja Hispaania abiprogrammid on lõppemas ja arutluse all on nende riikide programmidest väljumise strateegiad, teatas rahandusministeerium.

Nii eurogrupi kui homse ELi rahandusministrite kokkusaamise päevakorras on pangandusliidu küsimused.

ELi ministritel on plaanis arutada ühtse kriisilahendusmehhanismi loomise üksikasju. Kriisilahendusmehhanism määratleb, kes ja kuidas hakkab tulevikus tegema otsuseid probleemse panga saneerimisel. Peamised vaidlusküsimused on mehhanismi rahastamine, ulatus ja otsustetegemise korraldus. Liikmesriikide vahel loodetakse kokkuleppele jõuda juba selle aasta lõpus.

Euroopa Komisjon tutvustab ministritele standardse käibemaksudeklaratsiooni ettepanekut, mis ühtlustaks reegleid ja vähendaks kohustuslikku infot, mida esitajatelt küsida võib ning edendaks elektrooniliste deklaratsioonide esitamist.

Veel antakse ülevaade hoiuseintresside maksustamise ja rahapesu direktiivide hetkeseisust ning analüüsitakse, kuidas Euroopa Liit saaks tõhusamalt osaleda rahvusvaheliste raamatupidamisstandardite ettevalmistamisel.

Vastu võetakse järeldused ELi statistika arendamise kohta. Järeldused hõlmavad statistika üldise korraldusega seotud teemasid: statistika kvaliteedi tagamist, Euroopa statistikasüsteemi moderniseerimist, uue rahvamajanduse arvepidamise standardi rakendamist ning majandus-rahandus komitee iga-aastase kriitiliste makronäitajate statistikaaspektide ülevaadet. Eesti toetab järelduste vastuvõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles