Autorollo revisjon lõppes tulemuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu

Maksu- ja tolliamet alustas tänavu juunis keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isale Väino Pentusele kuulunud OÜ Autorollo pankrotieelsete tehingute kontrollimist, kuid lõpetas sel nädalal revisjoni ühegi tulemuseta, kirjutab Äripäev.

Lõpetamise põhjuseks toodi maksuameti teate alusel asjaolu, et pankrotis firma on käesoleval hetkel varatu. Samuti ei oleks maksuhalduri hinnangul kuigi tulemuslik nõuet esitada ettevõtte endise juhatuse liikme Väino Pentuse vastu, sest ka tema on eraisikuna pankrotis.

«Seega oleks kontrolli käigus tekkida võiva maksuvõla sissenõudmine võimatu,» seisis teates.

Maksuamet algatas Autorollo revisjoni juunis, et välja selgitada, kas pankrotistunud ja varatuks tehtud firma puhul võis ettevõtte tehingute tõttu üles jääda tasumata makse. Mäletatavasti läks Autorollo pankrotti juba 2011. aasta märtsis, kuid avalikkuse huviorbiiti tõusis aasta eest seoses pankrotihaldurite hagiga prominentsete eraisikute vastu – ligi 600 000 eurot nõutakse kohtu kaudu nii keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuselt, tema abikaasalt Rain Rosimannuselt kui ka vandeadvokaat Siim Roodelt.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles