Hinnad tõusid aprillis mullusega võrreldes ligi 3 protsenti

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim kallines värske köögivili.
Enim kallines värske köögivili. Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht

Tarbijahinnaindeks tõusis 2010. aasta aprillis võrreldes eelmise aasta aprilliga 2,9 protsenti ja võrreldes tänavu märtsiga 0,5 protsenti, teatas statistikaamet.


Kaubad olid eelmise aasta aprilliga võrreldes 3,8 protsenti ja teenused 1,2 protsenti kallimad. Toidukaup oli 1,5 ja tööstuskaup 5,7 protsenti kallim.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta aprilliga võrreldes tõusnud 11,5 ja mittereguleeritavad hinnad 0,3 protsenti.

Eelmise aasta aprilliga võrreldes mõjutas indeksit kõige rohkem mootorikütuse 32,3-protsendiline hinnatõus, värske köögivilja kallinemine ning 10,9 protsenti kallim soojusenergia.

Mullu sama ajaga võrreldes ongi kõige enam kallinenud värske köögivili (54,4 protsenti) ja kütteõli (46,7 protsenti). Sai oli 20,6, jahu 20,3 ja kartul 16,7 protsenti odavam.

Märtsiga võrreldes mõjutasid aprillis tarbijahinnaindeksit enim toidu kallinemine, mobiilsideteenuste sooduspakkumised ja mootorikütuse hinnatõus.

Värske köögivilja 8,8-protsendiline kallinemine andis toidu mõjust üle poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles