Eesti idufirma kaasas miljoni dollari väärtuses uusi investeeringuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollar.
Dollar. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Eesti idufirma Plumbr teatas eile, et on kaasanud miljoni dollari (750 000 euro) väärtuses uusi investeeringuid. Rahastajate hulgas on näiteks USA investor Matthew Arnold, Eesti riskikapitalistid Sten Tamkivi, Indrek Kasela ning Baltikumi suurim tarkvaraarendusettevõte Nortal.

Plumbr on tarkvaravigade ennetamise lahendus, mis tuvastab automaatselt IT-süsteemide tõrgete põhjused ning aitab leida lahenduse enne, kui vead süsteemi kasutajate tööd häirima hakkavad.

Hetkel kümne töötajaga Plumbri tarkvara kasutab umbes 100 klienti, kellest pooled on USA-st. Klientide hulgas on näiteks NATO, Dell, TeliaSonera, HBO, SEB Eesti, Cybernetica ja Nortal. 2010. aasta lõpus teadustöö ja testimisega alustanud ettevõtte hinnangul on kliendid tänaseks säästnud infrakulutuste ja inimtundide arvelt 25 miljonit dollarit.

«Värske investeeringuga kiirendame tootearendust ja ehitame välja müügi- ning äriarendusosakonna. Järgmisel aastal loodame kahekordistada rahvusvahelise müügitegevuse mahtu ja avada kontori USA idarannikul,» ütles Plumbri juht Priit Potter.

Plumbri eesmärk on säästa tehnilise toe ja administraatorite aega. Tarkvara õpib rakendust ja selle mälukasutusmustreid tundma ning soovitab lahendusi süsteemi pudelikaelte kõrvaldamiseks. Harilikult tunde, päevi või nädalaid nõudev töö toimub minutitega. Eriti vajalik on Plumbri teenus näiteks e-poodides, portaalides ja netipankades.

Nortali juhi Priit Alamäe sõnul on tal hea meel, et Nortali kahe aasta tagune otsus Plumbri algust finantseerida on vilja kandnud ja meeskonna geniaalsest tehnoloogilisest ideest on välja kasvanud ettevõte.

«Nortali spin-off Plumbr tegutseb kasvava nõudlusega valdkonnas, seetõttu usume, et nende tootel on suur potentsiaal eksportturgudel läbi lüüa. Vähetähtis pole ka fakt, et Plumbr’i toote taga on väga tugev tiim - tunnen neid mehi pikka aega ja usun isiklikult väga nende läbilöögivõimesse. Oleme alati soodustanud ettevõtlust ja püüdlusi muuta tarkvaraarendust veelgi efektiivsemaks - Plumbr'i abil säästavad paljud olulised ja suured organisatsioonid üle maailma nii raha kui aega,» lisas Alamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles