Saaremaa turismisektori laienemisele pole piiri veel ette tulnud

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa merenädala avanud The Tall Ships Races rahvusvahelise regati purjekatest on enamik jõudnud Roomassaare sadamasse. Tegu on ilmselt ajaloo suurima purjelaevade visiidiga Saaremaale.
Saaremaa merenädala avanud The Tall Ships Races rahvusvahelise regati purjekatest on enamik jõudnud Roomassaare sadamasse. Tegu on ilmselt ajaloo suurima purjelaevade visiidiga Saaremaale. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Saaremaad külastavate turistide arv on 15 aastaga kasvanud umbes 26 korda ning selle aja jooksul on toimunud sektoris mitmeid muutusi, samas ei ole kasvule veel piir ette tulnud.

«Kokkuvõttes me võime öelda, et aasta jooksul käib Saaremaal umbes 300 kuni 500 tuhat külastajat, statistikaameti näitajate kohaselt oli 15 aastat tagasi see näitaja 10 kuni 20 tuhat külastajat,» rääkis SA Saaremaa Turism juhatuse liige Angela Nairis «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Päevas viibib suveperioodil Saaremaal kolm kuni viis tuhat turisti, lolme suvekuuga suudab turismisektor Saaremaale anda 5 protsenti aastasest majanduskäibest, veel mõni aasta tagasi oli see number statistikaameti andmetel 4 protsenti.

«Kui see 5 protsenti tuleb valdavalt kolme kuuga, siis see on üsna kõva sõna, kui me räägime käibenumbritest, siis võime öelda, et majutus toob koos meie spaadega sisse umbes 11 miljonit eurot aastas ja toitlustus 6 miljonit eurot aastas,» selgitas Saaremaa arenduskeskuse juhataja Piret Pihel.

«Kui meil täna on üheksa spaahotelli, siis tol ajal oli üks-kaks, majutusettevõtete tohutult kiire areng 15 aastat tagasi oli nii, et sõber vaatas naabri hoovi, kus autod muudkui voorisid ja mõtles, et teeb ise ka, eks siis tuli aastas umbes 50 majutuskohta jooksvalt juurde, viimastel aastatel tuleb umbes 20 kohta igal aastal juurde,» rääkis Angela Nairis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles