Oktoobris suurenes registreeritud töötute arv

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris registreeris end töötukassas 6 416 uut töötut.
Oktoobris registreeris end töötukassas 6 416 uut töötut. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Oktoobris registreeritud töötute arv suurenes 383 inimese võrra. Kuu lõpus oli töötuna arvel 32 655 inimest ehk viis protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust, teatab Töötukassa.

Oktoobris registreeris end töötukassas 6 416 uut töötut ning sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 3 255 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Analüüsiosakonna juhataja Anne Lauringson: «Pärast seitsmekuulist langust hakkas registreeritud töötute arv taas kasvama. Tegemist on tavapärase, sesoonse töötute arvu kasvuga - hooajatööd lõppevad eelkõige teenindus- ja turismivaldkonnas ning põllumajanduses.»

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr Valgamaal (9,0%) ja Ida-Virumaal (8,6%) ning madalaim Viljandimaal (3,3%) ja Jõgevamaal (3,6%).

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid lihttöölised (18%), oskus- ja käsitöölised (18%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles