Komisjonid toetavad ELi elektroonilise side ühtse turu paketi eesmärke

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Raigo Pajula

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon teatas täna, et toetab Euroopa Komisjoni algatatud elektroonilise side ühtse turu paketti.

Kuigi teisipäevase pressiteate järgi oli riigikogu majanduskomisjon paketi vastu, oli komisjoni liikmete sõnul tegu kommunikatsioonihäirega ning mõlemad komisjonid on paketi eesmärkide suhtes ühte meelt.

Teisipäevases pressiteates nentis majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas, et Eesti tarbijate jaoks ei muutuks hind paremaks ja sideteenuste pakkujate jaoks ei muutu paremaks ka turule sisenemine.

«Kui ettevõtjate investeeringud on juba tehtud hetkel kehtivaid tingimusi arvestades, millest osa jõustuvad järgmise aasta suvel, siis on majanduskomisjonil keeruline Euroopa Komisjoni paketti toetada,» leidis Kallas.

Kallas täpsustas E24-le täna, et majanduskomisjon siiski toetas paketi eesmärke, olles kriitiline paketi rändlustasusid puudutava punkti suhtes.

Euroopa Liidu asjade komisjon teatas täna, et toetab kooskõlas majanduskomisjoni arvamusega Euroopa Komisjoni algatatud elektroonilise side ühtse turu paketti.

«Euroopa Liidus peaks olema ühtne sideturg, kus inimestel on võimalik piiriüleselt ja lisakuludeta kasutada kõiki sideteenuseid. Ja sideettevõtjatel peaks olema võimalus oma teenuseid pakkuda, sõltumata klientide asukohast Euroopa Liidus. Samas peame silmas pidama, kas see annab ka rahalist võitu Eesti tarbijatele,» ütles Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Arto Aas.

Euroopa Komisjon on uue elektroonilise side paketi jõustumiseks kavandanud tuleva aasta 1. juuli. Siis peaks kõnede hinnad, sõltumata sellest, kas helistada kodumaal või teha kõne teise riiki, hakkama maksma sama palju.

Kohustuslik rändlushindade allapoole korrigeerimine toimuks alates 2016. aastast kui sideteenuse pakkujad, kes hindu ei ühtlustanud, peavad oma rändlus- ja koduteenuse hinnad lahti siduma. Samuti näeb pakett ette, et rändluses kõnedele vastamise tasu kaob 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles