LHV: OECD raport peegeldab kahe fondivalitseja tulemusi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja.
LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

LHV varahalduse  tegevjuht Mihkel Oja ütles, et OECD pensionifondide raport peegeldab peamiselt kahe fondivalitseja, Swedbanki ja SEB tulemusi.

«Selle 5-aastase perioodi alguses oli Swedbanki ja SEB turuosa kokku 80 protsenti ning perioodi lõpus 65 protsenti,» ütles Mihkel Oja Postimehele. «Raportis toodud numbrid peegeldavad suuresti nende kahe fondivalitseja, kes on siiani suurimat turuosa hoidnud, fondide tulemusi,» lisas ta.

Oja sõnul on erinevatel fondidel läinud erinevalt. Näiteks kolmel mahult suurimal fondil on sel viieaastase perioodil LHV Pensionifond L tootlus +21,35%, Swedbanki Pensionifond K3-l -6,04 protsenti, SEB Progresiivne Pensionifondil -13,57 protsenti.

«LHV hinnangul pole õige hinnata ühe numbriga kõikide Eesti pensionifondide käekäiku,» toonitas Oja. «Pensionifondidel on 11 aastat tegevusajalugu ning selle põhjal on fondivalitsejate ja fondide lõikes tulemused olnud väga erinevad,» lisas ta.

OECD värske raporti kohaselt on Eesti pensionifondid liikmesriikide fondide hulgas kõige kulukamad ja kõige kehvemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles