Eesti Energia alustas gaasimüüki ettevõtetele

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia alustas gaasi müüki.
Eesti Energia alustas gaasi müüki. Foto: Toomas Huik

Alates tänasest müüb Eesti Energia suurema gaasitarbimisega äriklientidele elektri kõrval ka gaasi.

Eesti Energia pakub ettevõtetele võimalust osta elektrit ja gaasi ühelt müüjalt, fikseerida gaasihinda täielikult või osaliselt ja kuni aastast lepinguperioodi, teatas ettevõte.

 Eesti Energia tootedivisjoni juht Karla Agan nimetab Eesti Energia pakkumise eelistena uudset võimalust osta gaasi täielikult või osaliselt fikseeritud hinnaga. Samuti saavad kliendid valida muutuva hinnaga toodet.

Agan ja ei välistanud, et sarnaselt elektrituruga võib ka gaasiturul kujuneda eelistatuimaks just fikseeritud hinnaga gaasi ostmine.

Sisenemist uude ärivaldkonda valmistati ette pikalt. Selle aasta alguses viis Eesti Energia läbi pilootmüügi, kus testiti gaasimüügi andmevahetust ja kaardistati tarbijate ootusi. Suvel võitis Eesti Energia ka Eleringi riigihanke maagaasi ostmiseks Kiisa avariireservelektrijaamale, pakkudes Eleringile ainsana fikseeritud gaasihinda.

Võrreldes elektrituruga on avatud gaasiturg alles regulatsiooni ootel ning selles on võtmeroll riigil. Tarbimisandmete hankimine eeldab näiteks päris palju käsitööd, mistõttu pakub Eesti Energia hetkel gaasi vaid suurema tarbimisega ettevõtetele.

Tulevikus, kui gaasituru jaoks on loodud elektrituruga sarnane andmevahetusplatvorm, on võimalik, et ettevõte pakub gaasitoodet ka keskmise ja väikese gaasitarbimisega ettevõtetele ning kodumajapidamistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles