Twitteri börsidebüüt tegi asutajatest multimiljardärid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitter.
Twitter. Foto: SCANPIX

Mikroblogivõrgustiku Twitter aktsiahinna järsk tõus peale avalikku esmaemissiooni lisas ettevõtte asutajate ja investorite varandusele miljardeid dollareid, kirjutab Bloomberg.

Ettevõtte kaasasutajast Evan Williamsist sai peale aktsia eilset 73 protsendi suurust tõusu vähemalt paberi peal multimiljardär - 10,6 protsendi aktsiate väärtuseks on 2,56 miljardit dollarit.

Varane investor, investeerimisfirma Rizvi Traverse Management LLC omab ettevõttest 16 protsenti, mille väärtuseks on praeguse aktsiahinna juures 3,82 miljardit dollarit.

Teine kaasasutaja Jack Dorsey sai miljardäriks juba eelmisel aastal läbi makseettevõtte Square Inc, Twitteri IPO-ga lisandus tema varandusele koos optsioonidega 1,05 miljardit dollarit. Riskikapitalifirma Union Square Ventures, mis rahastas Twitterit kuus aastat tagasi mõne miljoni dollariga, omab ettevõttest 5,1 protsendi suurust osa, mis hetkel on väärt 1,25 miljardit dollarit.

Samas ei tohi Twitteri tippjuhid järgneva kuue kuu jooksul oma osalust müüa.

Twitter müüs IPO-ga 1,82 miljardi dollari väärtuses aktsiaid, tegu on suurima tehnoloogiafirma aktsiate avaliku esmaemissiooniga USAs peale Facebooki eelmise aasta kevadel toimunud börsidebüüti.

Praeguse aktsiahinnaga on Twitteri turuväärtus 24,9 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles