Oktoobri maksulaekumised vähenesid eelmise aastaga võrreldes

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Kirsipuu hakkab taas tööle rahandusministeeriumis.
Sven Kirsipuu hakkab taas tööle rahandusministeeriumis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Oktoobris vähenes Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja asetäitja Sven Kirsipuu sõnul maksulaekumine eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2,1 protsenti 435,7 miljoni euroni.

Sarnaselt septembrile kahanes käibemaksu laekumine, kuid oktoobris kahanes ka tulumaksu laekumine. Kümne kuuga on eelarvesse kogutud maksutulu 4,23 miljardit eurot, mida on 5,7 protsenti ehk 228,5 miljonit eurot enam kui mullu sama ajaga.

Riigieelarvest on täidetud 84,1 protsenti aastaks plaanitust – võrreldes eelarve ootustega on kõige paremini laekunud juriidilise isiku tulumaks ning vähem on laekunud eelkõige kütuseaktsiisi.

Käibemaksu laekus teist kuud järjest vähem kui möödunud aasta samal perioodil, kuid oktoobris on see põhjendatav eelkõige ühekordse kõrge võrdlusbaasiga. Käibemaksu laekus oktoobris 135,1 miljonit eurot, mis on 6,8 protsenti vähem kui eelmisel aastal.

Tulumaksu laekus oktoobris 57,3 miljonit eurot ehk 20,9 protsenti vähem kui möödunud aasta samal perioodil. Füüsilise isiku tulumaksu laekumine vähenes 9,1 protsenti ja juriidilise isiku tulumaksu laekumine 43,6 protsenti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles