Huvigrupid: maksumuudatused on ebaproportsionaalsed ja läbi analüüsimata

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahanduskomisjoni istungil arutletakse täna huvigruppidega uute maksumuudatuste üle.
Rahanduskomisjoni istungil arutletakse täna huvigruppidega uute maksumuudatuste üle. Foto: Andres Haabu

Tänasel riigikogu rahanduskomisjoni istungil osalevad huvigruppide esindajad väljendavad mitmete sel sügisel kavandatavate maksumuudatuste kohta kriitikat, et need on ebaproprtsionaalsed ja piisavalt läbi analüüsimata.

Ühtlasi ei ole huvigruppide hinnangul neid aruteludesse piisavalt kaasatud.

Kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman on korduvalt avaldanud arvamust, et maksuasjades tuleks olla täpne ning olemas võiksid olla selged kalkulatsioonid. «Usuasjad võiksid jääda pühakotta,» oli Luman kriitiline.

Rahanduskomisjon lülitas oma neljapäevase  istungi päevakorda ettevõtjate seas poleemikat tekitanud sõiduautode maksustamise ja vähemalt 1000-euroste arvete käibedeklaratsiooni lisas kajastamisega seotud küsimused.

Komisjoni istungile on huvigruppide seisukohti palutud tutvustama esindus- ja katusorganisatsioonid. Kohtumisel osalevad ka valitsuse, kui eelnõu algataja ning maksu- ja tolliameti esindajad.

Komisjon hääletas istungi alguses, et tänane istung on avalik. Otseülekanne on jälgitav SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles