Seeder: kas maamaks tõuseb või mitte, on juba poliitiline küsimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Postimees/Scanpix

Maa-amet tegeleb praegu põllumajandusministri sõnul maa väärtuse hindamise metoodika ülevaatamisega, sest viimane korraline hindamine tehti 2001. aastal, sellest ajast saati on aga maa hind ja viljakus märkimisväärselt muutunud, vahendab ERRi uudisteportaal.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder rääkis «Vikerhommikule» antud raadiointervjuus, et peab maa väärtuse ümberhindamist väga vajalikuks, kuid küsimus, kas see mõjutab ka maamaksu suurust, on eelkõige poliitiline.

«Minu sõnum täna ei ole, et me kehtestame kõrgemaid maamaksu määrasid. Võib-olla üheks põhjuseks, miks maa korralist hindamist pole tehtud, ongi see, et ei ole soovitud maamaksu tõsta,» ütles Seeder.

Maa väärtuse korralise hindamise tulemustest sõltub eelkõige maamaksu suurus ja sellest lähtuvalt ka kohalike omavalitsuste sissetulekud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles