Baltika sai jälle korraliku kahjumi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder.
Baltika juht Meelis Milder. Foto: Peeter Langovits

Baltika sai kolmandas kvartalis enam kui kolmveerand miljoni euro suuruse kahjumi, teatas ettevõte börsile.

Kolmandas kvartalis oli moerõivaste jaemüüja kahjum 776 000 eurot võrrelduna 202 000 euro suuruse kasumiga eelmisel aastal ning üheksa kuu kasumiks kujunes 763 000 eurot. Aasta tagasi oli Baltika 9 kuu kahjum 270 000 eurot.

Kolmanda kvartali käive kahanes ühe protsendi võrra 14,2 miljoni euroni.

Kolmanda kvartali tulemust mõjutas enim olukord jaesegmendis, põhjendab Baltika nõrka tulemust kolmanda kvartali majandusaruandes.

«Tavapärasest märksa soojemad ilmaolud augustis ja septembris kahandasid tarbijate nõudlust sügishooaja kaupade järele Baltika kõigil viiel jaeturul,» selgitas ettevõtte finantsjuht Maigi Pärnik. «Lisaks mõjutas tarbija käitumist suurenev ebakindlus ja aeglustuv majanduskasv, mis on eriti ilmnenud Venemaal, aga vastavaid märke on näha ka Baltikumis. Tihenenud on ka konkurents Eestis ja Leedus, kuna turule on lisandunud uusi kaubamärke ning kaubanduspind on kasvanud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles