Twitteri aktsiaid sai käputäis investoreid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs on ehitud juba Twitteri lipu ja bänneriga.
New Yorgi börs on ehitud juba Twitteri lipu ja bänneriga. Foto: Kathy Willens/AP

Sotsiaalmeediaettevõtte Twitter aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) hinnaks kujunes 26 dollarit aktsia ning väärtpaberitega hakatakse New Yorgi börsil kauplema täna.

Erinevalt Eesti IPO-dest, kus osaleda saavad ka väikeaktsionärid, on USA börside IPOdel eraisikute osalemine üsna keeruline - aktsiaid saavad peamiselt suurinvestorid nagu avalikud investeerimisfondid, riskifondid ja investeerimispangad. Väikeinvestoritest on võimalik märkimisel osaleda vaid IPO-t korraldavate pankade, nagu Goldman Sachs, klientidel.

Umbes kaks kolmandikku Twitteri aktsiatest läks 30 investorile, kirjutab The Wall Street Journal. Jaeinvestoritele läks alla 20 protsendi IPO-l müüdud aktsiatest.

Sel aastal on börsidebüüdid olnud väga edukad – esimesel kauplemispäeval on aktsia hind kerkinud keskmiselt 17 protsenti, kirjutab majandusleht, mis on suurim keskmine tõus alates 2000. aastast, mil 90-nendate tehnoloogiabuum oli haripunktis. Kuue ettevõtte aktsia hinnad hüppasid kauplemise esimesel päeval kahekordseks.

Seni kahjumlik Twitter sai IPO käigus kokku 2,1 miljardit dollarit ning ettevõtte turuväärtuseks kujunes 14,4 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles