Analüütikud: 5-10 miljoni euroseid rahasüste tehakse Eesti kinnisvarasse juba tänavu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: SCANPIX

Re&Solution, LAWIN ning PricewaterhouseCoopers analüütikute prognooside kohaselt toimuvad esimesed väiksemad, 5 kuni 10 miljoni euro vahemikku jäävad tehingud kinnisvarasektoris juba sellel aastal, suuremad tehingud jäävad aga aastasse 2011.

Re&Solution, LAWIN ning PricewaterhouseCoopers analüütikute prognooside kohaselt on Eestil olemas kõik eeldused, et ületada kinnisvarakriis Balti riikidest esimesena.

«Eesti valitsus on seadnud peaeesmärgiks eurotsooniga liitumise, mis tõenäoliselt 2011. aasta jaanuaris ka toimub. See aitab kaasa välisinvestorite huvi taastamisele, kuna euro kasutusele võtmine vähendab valuutariske,» selgitas Re&Solution'i investeeringute ja uuringute osakonnajuht Neringa Rastenyte.

Rastenyte sõnul näitab Eesti euro kasutuselevõtuga investoritele kohaliku investeerimiskliima ohutust ajal, mil Läti on endiselt sunnitud leppima investorite jaoks kõige riskantsema Euroopa Liidu riigi mainega.

Ülevaate kohaselt said kõige vähem kinnisvaraturul kannatada jaekaubanduspinnad, kõige rohkem aga lao-ja tööstuspinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles