Uute korterite hinnavahe vanadega käriseb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kortermaja Tartus.
Uus kortermaja Tartus. Foto: Margus Ansu

Pindi Kinnisvara ja ERI Kinnisvara ühise monitooringu kohaselt on uute korterite hinnad järelturuga võrreldes oluliselt kiiremini kasvanud.

Kui võrrelda koguturu ja uute korterite hindu, siis 2013. aasta keskpaigaks oli see uute korterite osas 55 protsenti kõrgem koguturu keskmisest. 2012. aastal oli vastav näitaja 47 protsenti , 2011. aastal 41 protsenti, 2010. aastal 35 protsenti ja 2009. aastal 26 protsenti.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et suurenenud hinnavahele on pragmaatiline selgitus. «Kuna nõuded ehitamisele ning energiatõhususele on rangemaks muutunud, siis ma ei usu hästi, et uute korterite hinnad hetkel langema peaks, lihtsalt turuosalised ei taju veel seda säästu, mis kallimalt ehitatud majades elades neil igapäevaselt tulevikus olema saab, sest sellesisulist teavitustööd on vähe tehtud,» analüüsis Simson.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles