Euroala jaemüük langes septembris 0,6 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eurostati andmetel langes jaemüük septembris euroalasse kuuluvates riikides augustiga võrreldes 0,6 protsenti, Euroopa Liidus aga samal ajal 0,3 protsenti. Augustis olid vastavad näitajad 0,5 ja 0,2 protsendiga kasvupoolel.

Eelmise aasta septembriga võrreldes tegi jaemüük siiski läbi väikese tõusu - euroalal 0,3 protsenti ja Euroopa Liidus 0,8 protsenti.

Suurimateks tõusjateks olid aastases võrdluses riikidest Luksemburg, Poola ja Bulgaaria vastavalt 19,9 protsenti, 6,5 protsendi ja 6,2 protsendiga, langejateks aga Sloveenia, Belgia ja Portugal vastavalt 6 protsendi, 2,8 protsendi ja 2,2 protsendise jaemüügi kahanemisega. Eesti jaemüük langes septembris Eurostati andmetel augustiga võrreldes 0,9 protsenti, mis on kehvem tulemus kui teistel Balti riikidel - Lätis jaemüüginumbrid ei muutunud ja Leedus oli languseks 0,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles