Teadlane: maailmatasemel eestlased pole rahul madalate palkadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eesti inimesed on oma haridus- ja tervisenäitajate poolest maailma tipus, kuid majanduse arengu paigalseisu tõttu ei saa nad oma oskustele väärilist palka, leiab Tartu Ülikooli majanduspoliitika professor Jüri Sepp.

«Oleme tulutasemelt maailmas 20 kohta tagapool kui hariduse ja tervise kokkuvõttes. Pole siis ime, et meie (peaaegu) maailmatasemel inimesed ei ole oma palkadega rahul,» ütles inimarengu aruande üks koostajaid Jüri Sepp ERRi uudisteportaalile.

Eesti inimese toimetuleku näitajaid analüüsinud riigikontroll märkis sel nädalal oma aastaraportis, et hoolimata riigi rahandusele ja majandusele omistatud edust pole see mitmeski mõttes Eestis elava inimeseni jõudnud.

Riigi rahandus on korras ja enamik näitajaid liiguvad paranemise suunas, kuid hinnad on kasvanud kiiremini kui sissetulekud ning eestlase jõukus on keskmise eurooplasega võrreldes samal tasemel kui viis aastat tagasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles