Tallinna kesklinnas avati Sakala ärihoone

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastavatud Sakala ärihoone kogupindala on ligikaudu 4680 ruutmeetrit.
Vastavatud Sakala ärihoone kogupindala on ligikaudu 4680 ruutmeetrit. Foto: Powerhouse

Eile õhtul avati pidulikult Kentmanni tn 4/Sakala tn 10 asuv Sakala ärihoone. Hoone ehitustööde maksumuseks oli ligikaudu 4,2 miljonit eurot.

«Sakala ärihoone rikastab Tallinna kesklinna arhitektuurilist pilti ning sobitub hästi oma soliidsete naabritega,» lausus hoone ehitaja Nordecon ASi hoonete ehituse direktor Alo Tamm. «Juba eemalt torkab silma hoone klaasfassaadi lahendus, kus on kasutatud siiditrükiga kaetud unikaalsete tehniliste omadustega klaaspakette. Märkimist väärib fassaadil kasutatud mustri kordumine ka betoonseinte pinnas. Ärihooneidki saab muuta huvitavaks ning valminud lõpptulemusega jäi rahule nii hoone tellija ning loodetavasti jäävad ka hoone rentnikud ning linlased,» lisas ta.

Sakala ärihoone on jagatud funktsionaalselt kahte tiiba – Sakala tänava poolsel osal on kuus korrust, Kentmanni tänava poolsel osal viis. Viienda korruse katusel asub ligi 143 ruutmeetri suurune klaaspiiretega katuseterrass. Keldrikorrusel paikneb parkla 22 autole. Hoone kogupindala on ligikaudu 4680 ruutmeetrit.

Hoone ehitustööd algasid 2012. aasta kevadel ning lõppesid tänavu oktoobris.

Hoone haldaja Selvaag Sakala OÜ kuulub norra Selvaagi perekonnale, kes tegeleb kinnisvaraarendusega lisaks Norrale ja Eestile ka Ameerika Ühendriikides, Lätis, Leedus ja Poolas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles