Kunstimuuseum: veebilehe töö taastub turvalise lahenduse olemasolul

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtupoolikul avanes kunstimuuseumi veebilehel tavatu pilt.
Täna õhtupoolikul avanes kunstimuuseumi veebilehel tavatu pilt. Foto: Ekraanitõmmis

Eesti Kunstimuuseumi kommunikatsiooni- ja turunduse osakonna juhataja Triin Soikmetsa ütles E24-le, et kodulehe töö taastatakse siis, kui muuseum on veendunud juhtumit puudutava lahenduse turvalisuses. Ründaja ligipääs eraldi turvatsoonis asuvale sisevõrgule ja selles olevatele andmetele on tema sõnul välistatud.

«Ründe iseloomu tuvastamisel ja probleemi lahendamisel oleme saanud abi Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) infoturbe ekspertide käest. Jagame ameti seisukohta, et tegu oli juhusliku näotustamise juhtumiga, mis ei olnud sihitud otseselt kunstimuuseumi suunas,» ütles Soikmets.

Kunstimuuseumi veebikeskkond ei ole hetkeseisuga ligipääsetav.

Kunstimuuseumi veebilehte rünnati muuseumi teatel eile pärastlõunal viis minutit enne kella nelja, misjärel sulges Eesti Kunstimuuseum kodulehe ning selle alamlehed.

Veebikeskkonna esilehe ajutiselt enda valdusesse võtnud akronüümi IDN taha peituv grupp teatas inglise keeles, et kodulehele on sisse murtud. Teo toimepanijad jätsid ka sõnumi: «Vabandust, administraator, aga teie kodulehe turvalisus on madal. Palun lappige oma süsteem ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles