TTÜ toetab prototüüpimist ligi 80 000 euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prototron.
Prototron. Foto: Mihkel Maripuu

Prototroni TTÜ taotlusvooru võitjaid toetatakse 78 760 euroga, toetust saavad põlevkivi tootmisjääkidest aerogeeli, käsikeevitusaparaadi ning operatsiooniaegse ja -järgse kudede taastumise jälgimiseks mõõteseadeldiste prototüüpide loomine, teatas ülikool.

Kokku esitas taotlusi kaheksa meeskonda, osalejad pidid kirjeldama prototüüpi, selle äripotentsiaali ja oma meeskonda. Tugevamad meeskonnad said võimaluse kaitsta oma ideed ekspertkogu ees ning parimatele anti raha oma prototüübi ehitamiseks.

Rahastuse said: TTÜ Virumaa Kolledži tiim koosseisus professor Mihkel Koel, Diana Minajeva, Olga Pihl ja Mihhail Fomitšev patendil põhineva põlevkivi tootmisjääkidest aerogeeli tehnoloogia suurtootmiskõlblikkuse väljaselgitamiseks; TTÜ elektrotehnika instituudi meeskond koosseisus Jevgeni Šklovski, Kuno Janson, Madis Lehtla ja Lauri Kütt patendil põhineva võimsuse stabiliseerimiseks paralleel‐ ja järjestikresonantsi vahelduvmuundurit kasutava käsikeevitusaparaadi prototüübi loomiseks ning TTÜ Thomas Johann Seebecki elektroonikainstituudi meeskond kooseisus Mart Min, Toomas Parve, Paul Annus, Raul Land, Olev Märtens, Andres Kink, Jaan Ojarand, Marek Rist ja Marko Reidla mitmetel patentidel põhineva operatsiooniaegse ja -järgse kudede taastumise jälgimiseks mõeldud meditsiiniseadme meditsiiniliseks testimiseks kasutatavate prototüüpide valmistamiseks.

Oma ideedele said toetust taotleda TTÜ akadeemilised struktuuriüksused (tööstusomandi autori nõusolekul) ja juriidilised isikud, milles on osalus vähemalt ühel taotluse aluseks oleva TTÜ tööstusomandi autoril.

Taotlusi hindasid Prototroni eksperdid Priit Alamäe (Nortal), Jaak Raie (Tehnopol), Robert Kitt (Swedbank), Yrjö Ojasaar (Publification.com), Andrus Oks (Eesti Arengufond), Jaanus Tamm (Defendec), Almar Proos (Favor) ja Siemon Smid (Tallinna Tehnikaülikool).

Prototron on Swedbanki, Tallinna Teaduspargi Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikooli asutatud rahastu, mille eesmärgiks on toetada noori ettevõtjaid ja leiutajaid rahaliselt esimese töötava tootenäidise väljatöötamisel.

Varasemates Prototroni voorudes on prototüübi loomiseks rahastuse saanud nutitelefoniga suhtlev järjekorrastend, mobiilne tuulemõõtmisseade, akupakk ja aku juhtimissüsteem, mereseiresüsteem, 3D printimise tarkvara, uudne keeleõppeprogramm ja luksusautode multimeediasüsteem. Toetuste summad on ulatunud 3 100 eurost kuni 11 640 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles