Kunda Nordic Tsemendi juht: peaasi, et inimesel silmad säraks

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Einstein
Meelis Einstein Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kunda Nordic Tsemendi juht Meelis Einstein rääkis e-õppe videokeskkonnale Intervjuu.eu, et töötajate valikul on kõige tähtsam inimese suhtumine – et tal silm säraks ja et ta oleks loomult optimistlik.

«Neid, kes koguaeg virisevad ja juba enne millegi tegemist räägivad, kuidas asi nagunii nässu läheb, peaks proovima vältida,» ütles Einstein. «Optimism, teotahe ja lojaalsus on kõige tähtsam. Oskusi saab koolitada ja kogemused tulevad harjutades. Negatiivselt häälestatud inimesed aga külvavad kogu meeskonnas pingeid.»

Einstein ütles, et juhtimise lahutamatu osa on eesmärkide püstitamine, sh ka töötajatele. «Alguses võtsin arenguvestlusi kui tüütut kohustust, aga mida rohkem sellega tegeleda, seda enam on mulle hakanud see meeldima,» rääkis ta. «Mu alluvad võib-olla arvavad, et olen liiga ambitsioonikas eesmärkide püstitamisel. Kuid eesmärk ei peagi olema väga kergesti kättesaadav. Samas peavad eesmärgid olema inimesele jõukohased ning vastama tema ambitsioonidele. Need peavad panema teda liikuma. Ja muidugi peab inimesi tänama ja kiitma, kui nad eesmärgi täidavad.»

Einstein ütles, et sõimamine ja kriitika pole edasiviiv jõud. «Oluline on juhina aidata oma inimestel areneda. Nad on selle eest tänulikud ja nii on nad ka palju paremad töötajad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles