Mesinikud peavad oma mesilad registreerima

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu pole enamik mesilaid registrisse kantud.
Praegu pole enamik mesilaid registrisse kantud. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti mesinikud peavad mesilaste tervise huvides registreerima oma mesilad PRIA registris, leiti täna Põllumajandusministeeriumis toimunud esimesel mesinduse ümarlaual. Praegu pole enamik mesilaid registrisse kantud. 

Seaduse järgi on kõigil mesinikel kohustus registreerida oma mesilad Põllumajanduse ja Registrite Informatsiooni Ameti (PRIA) registris. Eestis on hinnanguliselt 6000 mesinikku, kuid PRIA registrisse on nende poolt kantud vaid 1800 mesilat.

«See tähendab suurt probleemi tauditõrjel. Kui paljud mesilad pole kaardil, siis pole ka tõrje tõhus,» ütles Põllumajandusministeeriumi põllumajanduse- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti. «Samuti pole põllumeestel võimalik mesinikke taimekaitsevahendite kasutamisest teavitada. Teiselt poolt on väga oluline, et mesinikele oleks kättesaadavad ka põllumeeste kontaktandmed.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles