Elisa tõstis Tallinnas äriklientidele interneti püsiühenduse kiirused 100 Mbit/s

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa.
Elisa. Foto: Toomas Huik

Tänu vanal tehnoloogial põhineva interneti püsiühenduse DSL võrgu sulgemisele ning täielikule üleminekule uuele DSL2+ tehnoloogale, on Elisa võimeline Tallinnas pakkuma nüüd kõikidele oma äriklientidele interneti püsiühenduse kiiruseid kuni 100 Mbit/s, teatas ettevõte.

Elisa ärikliendiüksuse juhi, juhatuse liikme Jüri Teemanti sõnul on Elisa interneti püsiühenduse võrgu tehnoloogia uuendamise Tallinnas läbi viinud mitme aasta jooksul ning osaliselt töötasid võrgud lõpus paralleelselt. «Viimase kvartali jooksul sulgesime aga 41 vana võrgusõlme ning kolisime kõikide äriklientide andme- ja kõnesideteenused Tallinnas uutele DSL2+ lahendustele,» selgitas Jüri Teemant.

Teemanti sõnul on uue võrgu tehnilised parameetrid oluliselt paremad, sest võrgu keskseadmed omavad kaasaegsemat kodeeringut ja laiemat sagedusspektrit. «Kui vana DSL võrk võimaldas kliendile pakkuda interneti püsiühenduse kiiruseid kuni 8 Mbit/s, siis uue võrgu puhul ulatuvad kiirused 100 Mbit/s,» märkis Jüri Teemant. «Kiiruste kõrval paraneb Elisa ärikliendi jaoks tunduvalt ka teenuste kvaliteet ja laieneb teenuste diapasoon.»

Lisaks Tallinnale on Elisal interneti püsiühendust võimaldavad võrgud kogu linna ulatuses olemas ka Tartus ja Pärnus ning osaliselt Narvas ja Jõhvis. Loetletud linnades on Elisa interneti püsiühenduse võrgud rajanud koheselt juba uut DSL2+ tehnoloogiat kasutades.

Interneti püsiühenduse teenust pakub Elisa äriklientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles