Leht: Paide abilinnapea müüs firmad kelmile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JANNO LEHEMETS
JANNO LEHEMETS Foto: Valimised

Äsjastel valimistel Paide linnapeaks kandideerinud reformierakondlane Janno Lehemets loobus nädal pärast valimisi kahest oma firmast, neist üks on raskustes. Abilinnapea Lehemets põhjendab sammu sooviga taanduda ettevõtlusest ning panustada rohkem linnavalitsuse tööle ja perele, kirjutab Äripäev.

28. oktoobriks oli Lehemets müünud 2011. aastal asutatud rahalistes raskustes BQ Transport OÜ ja 2012. aastal asutatud Transvel Logistika kelmuste eest karistatud Siim Niinemägile.

Esimene firma on inkassofirma makseraskustes firmade nimekirjas. Ettevõttel oli reedese seisuga enam kui 15 000 eurone maksuvõlg. Transvel Logistika nimi muutus pärast omanikevahetust Kosmos 98 OÜks ja ettevõte registreeriti Paidest ümber Viimsisse.

Firmad ostis kohtulikult karistatud Siim Niine­mägi. Ta keeldus tehingut kommenteerimast. «Tutvudes saadetud küsimustega, leidsin, et minuga seotud äriühingud on teema, mida ma ei pea vajalikuks ajalehes kajastada, ning jääb arusaamatuks ajakirjanduse huvi nende vastu!» vastas Niinemägi e-kirja vahendusel.

Paide linnapeaks kandideerinud reformierakondlane Janno Lehemets selgitab e-kirjas, et ei leidnud linnavalitsuse töö kõrval mahti ettevõtluses püsida. «Halb äriõnn, suur risk,» loetleb ta põhjusi, miks ettevõttel võlad tekkisid.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles