Egiptus on hädas kingitud naftaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püramiididemaa Egiptus.
Püramiididemaa Egiptus. Foto: Internet

Egiptuse valitsusele ja eriti rahvusvahelistele kauplejatele teeb peavalu Pärsia lahe äärsete monarhiate poolt riigile kingitud nafta, mida pole kuhugile panna, kirjutab Reuters.

Egiptuse riiklik naftafirma EGPC on hädas kasvavate tasudega, mida tuleb maksta tankerite reidil hoidmise eest, sest kingitud nafta on enda alla võtnud kõik ladustamisvõimsused. Aleksandrias ja Suessi kanalis ootavad mõned tankerid juba teist kuud lossimisvõimalust.

Pärast Mursi kukutamist on Saudi Araabiast saanud Egiptuse suurim kütusetarnija, kuningriik on katnud praktiliselt kõiki Kairo kütusevajadusi juba augustist saadik.

Ka Araabia Ühendemiraadid tarnivad Egiptusse 4,9 miljardi eurose abipaketi raames miljardi dollari väärtuses naftatooteid.

Kuveit saadab Egiptusse käesoleval sügisel ja talvel 5 miljonit barrelit naftatooteid ja 2 miljonit barrelit toornaftat kuus.

Tasuta kütus on probleemide ette seadnud ka Egiptuse suurima rafineerimistehase Midori, mis asub Aleksandrias. Kui varem müüsid paljud naftakauplejad osa toornaftast Midorile, et siis rafineeritud naftast tooted edasi siseturule müüa, siis praegu vaevleb Midor tõsise toornafta puuduse käes, kuna praegu siseturg lisakütust ei vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles