Kuidas tunda ära head järgijat?

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga juht vajab järgijaid.
Iga juht vajab järgijaid. Foto: SCANPIX

Iga juht vajab järgijaid, sest nende olemasolu ja pühendumuse tase on igapäevaste ülesannete täitmisel kriitilise tähtsusega.  Pärnu Juhtimiskonverentside ajaveeb vahendab, millised on heade järgijate tunnused.

Keskendumisvõime.  Nende kirg ja sisemine energia on suunatud konkreetsete tulemuste saavutamisele.  Nad on 100 protsenti pühendunud sellele, mida teevad. Nad keskenduvad detailidele ja annavad endast iga kord parima.

Avatus tagasisidele ja uutele ideedele. Parimatel järgijatel on avatud süda ning meeled. Nad soovivad areneda ning otsivad seepärast tagasisidet. Nad on avatud inimestele, muudatustele ning uutele ideedele.

Lojaalsus. Tõeline järgija on ustav meeskonnale ning ülesandele. Ta on üle päevapoliitikast ja kuulujuttudest.  Ta annab ise tagasisidet ja tõstatab tõsiseid teemasid nähes, et midagi on valesti.

Õppimisvõime on hea järgija loomuses. Ta õpib kogemusest, õnnestumistest, eksimustest ja oma kaaslastelt. Ta loeb raamatuid ja otsib mentoreid. Õppimine on põnev ja lõbus tegevus.

Initsiatiivikus ja lahenduste pakkumine. Ta suudab oma kogemust rakendada igapäevaste probleemide lahendamisel. Ta võtab sõna ja räägib tõtt.

«Meie» on hea järgija jaoks olulisem kui «mina». Ta töötab ladusalt koos teistega, jagades kogemusi, tööd, tunnustust ja tagasisidet.  Andes endast iga päev parima ta teab, et tal on alati kellele toetuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles