RIA: oleme kaitseministeeriumi tabanud tehnilistest probleemidest teadlikud

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-poest ostmine peaks muutuma turvalisemaks.
E-poest ostmine peaks muutuma turvalisemaks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigi infosüsteemi ameti (RIA) kommunikatsioonijuht Liisa Tallinn ütles E24-le, et RIA on kaitseministeeriumi veebikeskkonda tabanud tehnilistest probleemidest teadlik ja valmis vajadusel tegutsema.

Küsimusele, kas tegu võib olla DDoS tüüpi küberrünnakuga, mida väidetavalt Ukraina päritolu häkkerid lubasid täna Eesti kaitseministeeriumit sihtmärgina nimetades läbi viia, ei soovinud Tallinn vastata, öeldes, et infot selle kohta annab veebilehe omanik ehk kaitseministeerium.

Häkkerite rühmitus Anonymous Ukraine teatas, et ründab täna Eesti kaitseministeeriumi kodulehte, aadress www.kaitseministeerium.ee ei ole hommikust alates avanenud.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Artur Jugaste ütles Postimehele, et kodulehe mitteavanemine võib olla tingitud tehnilisest rikkest, rünnakut ta ei kinnitanud.

Häkkerite rühmitus Anonymous Ukraine märkis oma teates, et NATO juhid peavad nende ja Ukraina inimeste häält kuulama. «Me ei pea olema NATO teenrid. Ukrainlased ei taha surra NATO liikmesriikide huve teenides.»

«Ukraina ei vaja NATOt. Ukraina ei vaja Euroopa Liitu. Ukraina ei vaja Venemaad. Ukraina ei peaks olema kellegi teener,» kirjutas rühmitus, lisades, et nad seisavad iseseisva Ukraina eest.

Vaata häkkerite teadet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles