Euroks valmistuvas Lätis on paljudes kohtades hinnad valed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti latid ja eurod.
Läti latid ja eurod. Foto: Reuters / Scanpix

Tarbijakaitseameti kontrollreididest euroks valmistuva Läti müügiasutustesse selgus, et hinnad olid valesti esitletud 44 protsendil juhtudest.

1.-25. oktoobrini kontrollitud 3076 kohast 1362 kohas olid hinnad valed. Nendest 1045 kohas on hinnad nüüd parandatud, ülejäänutelt ootab aga amet parandamist.

Enamasti olid eurohinnad arvestatud valesti. Väiksem eksimus oli see, et eurohinnad olid üldse esitamata. Ameti sõnul on eksimuste arv hakanud siiski kahanema. Amet korraldab juba uusi kontrollkäike.

Läti läheb eurole üle 1. jaanuaril. Hinnad pidid eurodes ja lattides olema esitatud 1. oktoobrist. Üks euro maksab 0,702804 latti.

Kui Eesti läks 2011 aastal eurole üle, pidid siin hinnad olema näidatud kahes vääringus alates 1. juulist 2010. Esimese kahes vääringus hindade avaldamise nädala jooksul kontrollis Eesti tarbijakaitseamet  järelevalve korras üle Eesti 190 erinevat kauplust, e-kauplust ja teenindusettevõtet.

Rikkumisi tuvastati toona 98 korral ehk 51 protsendil juhtudest. Rikkumised seisnesid enamasti eurohindade puudumises või valesti ümardatud hinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles