Facebook testib kasutaja kursori jälgimise tehnoloogiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki rakendus nutitelefonis.
Facebooki rakendus nutitelefonis. Foto: SCANPIX

Sotsiaalvõrgustik Facebook on testimas tehnoloogiat, mille abil jälgitakse kasutajate käitumist keskkonnas, seehulgas ka kursori liikumist veebilehel, kirjutab Wall Street Journal.

Sotsiaalvõrgustik võib hakata koguma andmeid oma kasutajate käitumise kohta keskkonnas, jälgides näiteks seda, millistes veebilehe osades kasutaja kursor liigub või kas mingil teatud hetkel kuvatakse kasutaja nutitelefoni ekraanil Facebooki uudisvoogu, rääkis Facebooki analüüsiüksuse juht Ken Rudin Wall Street Journalile antud intervjuus.

Rudini sõnul võib ettevõte kogutud info lisada andmeanalüüsikeskusesse, kus töötajad saavad seda erinevatel eesmärkidel toodete arendustegevustes kasutada.

Facebook pole esimene ettevõte, kes kaalub või juba rakendab selliste tegevuste salvestamist, näiteks digipiltide turg Shutterspace salvestab kõike, mida kasutajad nende veebikeskkonnas teevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles