Medvedev loodab Leedu piimatoodete sisseveo taastumisele

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Medvedev avaldas kolmapäeval lootust, et spetsialistid lahendavad probleemid seoses Leedu piimatoodete sisseveo keeluga ning peagi on võimalik naasta tavalise praktika juurde, teatas Leedu valitsuse pressiteenistus.

Medvedeviga telefonitsi vestelnud Leedu peaminister Algirdas Butkevičius selgitas, et Vilniust külastanud Vene tarbijakaitseameti Rosportebnadzori ekspertidele anti vastused neid huvitanud küsimustele.

«Visiidi ajal tutvustati Venemaa ekspertidele üksikasjalikult Leedus toimivat toiduainete riikliku kontrolli süsteemi, nad külastasid suurimaid laboreid, kus toiduaineid uuritakse, ning valikuliselt ka piima ümberöötlemise ettevõtteid,» sõnas Butkevičius.

«Pärast seda külaskäiku saatis riiklik toiduaine- ja veterinaarteenistus ekspertide esitatud küsimustele ametlikud vastused,» lisas ta.

Vene peaminister ütles, et samuti nagu lahendati tollikontrolli küsimus, saab lahendada ka ülejäänud küsimused. Ta kinnitas, et on alati valmis dialoogiks ning kõikidele tekkinud küsimustele saab läbi rääkides lahenduse leida.

Butkevičius tegi vestluse ajal Medvedevile ettepaneku panna taas tööle Leedu ja Venemaa valitsustevaheline komisjon, mis aitaks lahendada kahepoolseid küsimusi. Ühtlasi teavitas ta oma Vene kolleegi Leedu ja Venemaa ettevõtjate ettepanekust korraldada tuleval aastal esimene Leedu-Vene ärifoorum.

Medvedevi hinnangul tuleks sellise komisjoni loomine hästi ette valmistada, kaasates sellesse mõlema riigi eksperdid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles