Keskerakond esitab eelarvele ligi 90 muudatusettepanekut

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Urmas Luik

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon esitab 2014. aasta riigieelarvele ligi 90 muudatusettepanekut.

Ettepanekud näevad muuhulgas ette koolitoidu toetuse tõstmist 78 sendilt 1 euroni, koolide tugispetsialistide – logopeedide, psühholoogide, eripedagoogide, sotsiaalpedagoogide – rahastamist riigieelarvest ning kohalike teede rahastamise vähendamise ära hoidmist, teatas Keskerakond.

Fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul pöörab erakond oma muudatustes suurt tähelepanu lastega arvestamisele ning haridusteemadele. «Toidukaupade pidev hinnatõus tingib selle, et riigipoolset koolilõuna toetust tuleb tõsta ning meie soovime tasuta koolitoidu selle pakkumist ka gümnaasiumiastmes,» märkis Simson.

Keskerakonna fraktsiooni esimees rõhutas, et olulisel kohal on ka muudatus, mis jätaks koolide tugispetsialistide palgakulu riigi kanda.

 Keskerakond teeb ka ettepaneku eraldada kohalike teede hoiuks 15 protsenti kütuseaktsiisist laekuvast rahast.

Keskerakonna muudatusettepanekud sisaldavad ka investeeringuid kohalikesse omavalitsustesse üle Eesti ning peamiselt keskendutakse ettepanekutes lasteasutuste ja kultuuriobjektide renoveerimisele.

Muudatusettepanekute katteallikaks nähakse ette maksuaugu vähendamine ja muuhulgas ka presidendilossi ümber 400 000 eurose aia ehitamata jätmine.

Muudatusettepanekute esitamise tähtaeg 2014. aasta riigieelarve eelnõule on täna kell 17.00.

Möödunud aasta riigieelarve eelnõule laekus 100 muudatusettepanekut, neist 96 tuli Keskerakonna, üks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, üks Eiki Nestori, üks rahandusministeeriumi ning üks Andres Herkeli ja Tõnis Lukase poolt.

Mullu kulus eelarve vastuvõtmiseks mitu ööistungit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles