Maksu- ja tolliameti juht: järgmise aasta prioriteet on käibemaksupettused

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Helm
Marek Helm Foto: Andres Teiss

«Käibemaksupettustest tulenev osakaal on maksuaugus kõige suurem ja sellepärast on käibemaksuga tegelemine meile lähiaastate prioriteet,» ütles maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm PwC konverentsil «Raamatupidamine ja maksud 2014». «Meil on ettevõtjatega ühised huvid – praegu on nii, et ausad ettevõtjad kaotavad tihti sellepärast, et eelise saavad need, kes tegelevad käibemaksupettustega,»

Helmi sõnul jääb käibemaksuteema ametile prioriteediks järgmise 3-5 aasta jooksul. «Käibemaksupettuste vähendamine ei ole ühe aasta töö, vaid kulub rohkem aega, et ses vallas nihet saavutada,» ütles Helm. «Avalikkuses tajume, et iga uus muudatus on keeruline, kuid praegu pole vaja Eestis selgitada, et käibemaksupettused on probleem.»

Helm lisas, et aktsiisimaksude osas jääb ameti teravdatud tähelepanu salasigarettide ja salakütuse avastamisele. «Neid valdkondi jälgime pidevalt. Sigarettide maksuauk on näiteks ca 40 mln eurot aastas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles