Eesti Posti kolme kvartali puhaskasum oli 1,3 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post püüab leida uusi kirjakandjaid, pakkudes praegustele töötajatele inimeste värbamise eest preemiat. Kuu aega kestnud kampaaniaga on suudetud Viljandimaal täita kaks tühja kohta, kuid neid on veel küll.
Eesti Post püüab leida uusi kirjakandjaid, pakkudes praegustele töötajatele inimeste värbamise eest preemiat. Kuu aega kestnud kampaaniaga on suudetud Viljandimaal täita kaks tühja kohta, kuid neid on veel küll. Foto: Peeter Kümmel, Sakala

Eesti Posti 2013. aasta üheksa kuu äritulud olid 39,8 miljonit eurot ehk 9 protsenti enam kui eelmisel aastal ja puhaskasum 1,3 miljonit eurot.

Kirjateenus kui üks ettevõtte suurimatest käibeallikatest on jätkuvalt langustrendis – käesoleva aasta kolme kvartaliga langes kirjateenuse käive 7 protsenti võrreldes eelmise aastaga. Vaatamata sellele on ettevõtte äritulud kasvanud aastaga 9 protsenti, sest suurenenud on nii pakiteenuste kui ka eArvekeskuse mahud ja käibed.

Kontserni logistikateenuste käibe 41protsendine kasv on tingitud e-kaubanduse kasvavast populaarsusest ja Eesti Posti laienemisest Baltikumi. eArvekeskuse kaudu edastatavate arvete käive on kasvanud 33 protsenti ning seda on mõjutanud nii avaliku sektori kui ka eraettevõtete üleminek e-arveldusele.

2012. aastal saadeti Eesti Posti vahendusel ligi 31 miljonit kirja ning ligi 2 miljonit pakki. Mullune majandusaasta lõppes logistikaettevõttele 2,52 miljoni eurose kasumiga. 2012. aasta tulemuste eest maksis ettevõte riigile dividende summas 0,4 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles