Eesti Gaas ei plaani Lätti ja Leetu gaasi müüma hakata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaasi müügidirektori Raul Kotovi sõnul tunneb firma huvi ka elektri tootmise vastu.
Eesti Gaasi müügidirektori Raul Kotovi sõnul tunneb firma huvi ka elektri tootmise vastu. Foto: Liis Treimann

Hoolimata sellest, et Eestis on gaasi hind lõunanaabritest odavam ja Gazprom lubab oma Balti riikide gaasitarnijail seda eksportida, ei plaani AS Eesti Gaas Lätti ja Leetu gaasi müüma hakata.

«Hinnates avalikult kättesaadava info põhjal, saan öelda, et kodutarbijad Eestis maksavad Eestis gaasi eest vähem kui Lätis ja Leedus,» ütles Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov BNS-ile ja lisas, et Eesti Gaas ei planeeri hetkel gaasi müüki Eestist välja.

Leedu üks suurimaid gaasitarbijaid Leedu Energia (Lietuvos Energija) otsib võimalusi maagaasi ostmiseks Lätist, kus gaasihinnad on 25 protsenti madalamad, kirjutas Leedu ärileht Verslo Zinios esmaspäeval.

«Eesti Gaas ei tea, millistel tingimustel imporditakse gaasi Leetu ja Lätti. Impordilepingute tingimused on konfidentsiaalsed ja seega lepingute osapooled neid tingimusi teistele ei avalda,» rääkis Kotov.

Leedu Energia tegevjuht Dalius Misiunas ütles, et ettevõte peab juba läbirääkimisi naaberriikide gaasitarnijatega odavama gaasi ostmiseks.

Leedu Energia praeguse lepingu kohaselt peab ettevõte ostma kuni 85 protsenti lepingulisest mahust Leedu Gaasilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles