Veebileht reklaamib 75 protsenti elektrikuludest säästvat imetoodet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet hoiatab tarbijaid kahe veebilehe eest, kus reklaamitakse 38 eurot maksvat imetoodet Energy Saver Pro, mis aitab väidetavalt kokku hoida kuni 75 protsenti elektrikuludest.

Veebilehtede http://www.energysaver-pro.com/est/ ja http://www.energysavingtips-blog.com/est/ reklaam levib aktiivselt internetis ja Facebookis ning ameti poole on seoses sellega viimastel päevadel pöördunud mitmed tarbijad.

Lubadus, et toote lihtsalt pistikusse torkamisel väheneb elektritarbimine märkimisväärselt, peaks tarbijakaitseameti teatel kohe kahtlusi äratama. Kuigi praegu tuleb Energy Saver Pro eest tasuda sularahas selle kättetoimetamisel ja toote mittesobivusel lubatakse ka raha tagasi maksta, soovitab amet tarbijatel olla äärmiselt ettevaatlik.

Tarbijakaitseametil on kahtlus, et tegelikkuses ei pruugi Energy Saver Pro kohaletoimetamist ja tellimuste täitmist toimuda. Toote veebilehel puuduvad kohustuslikud andmed kaupleja kohta, samuti ei ole Eestis kehtivate seadustega kooskõlas üldtingimused. Esialgsetel andmetel on veebileht registreeritud Panamas.

Selliste imetoodete puhul on sageli väga keeruline tuvastada, kes neid tooteid tegelikult müüb. Veebikeskkonnast ostes võib olla probleeme sellega, et kaupleja ei täida lubadust toote tagastamisel kogu tasutud rahasumma tagasi maksta. Juhul kui selgub, et toote müüja on registreeritud väljaspool Euroopa Liitu, pole tarbijakaitseametil probleemide tekkimisel kahjuks võimalik tarbijaid aidata.

Lisaks on Energy Saver Pro veebilehel välja mõeldud Eesti inseneride (või toote venekeelsel veebilehel vastavalt Vene inseneride) kommentaarid, kuna sellise nimega insenere ei ole tegelikult olemas. Selline teave peaks samuti kahtlema panema toote usaldusväärsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles