Venemaa vaeb võlglaste enesetapuni viimise karistamist

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rubla.
Vene rubla. Foto: Raigo Pajula

Riigiduumasse on jõudnud seadusettepanek, mille kohaselt tuleks karistada pankureid ja inkassaatoreid võlgnike viimise eest enesetapuni.

Ettepaneku autor on Oleg Mihhejev erakonnast Õiglane Venemaa. Mihhejevi hinnangul tuleb võtta vastutusele pankurid ja inkassaatorid, kes on viinud võlgnikud psühholoogilise surve abil enesetappudeni, kirjutab Lenta.ru.

Deputaat rõhutab, et rahaasjades halvasti orienteeruvad kodanikud võtavad kalleid laene ning, olles sattunud inkassaatorite ähvarduste alla, võtavad endilt elu.
Ettepanekule lisatud selgituskirjas juhib deputaat tähelepanu ka sellele, et kreeditorid kuritarvitavad oma õigusi isegi siis, kui kasutavad võlgade sissenõudmiseks seaduslikke meetodeid.
«Meetodid on suunatud justnimelt võlglaste psühholoogilisest tasakaalust väljaviimisele,» kirjutab Mihhejev.
Kreeditor ei pruugi laskuda ähvarduste, halastamatu kõnepruugi ega inimväärikuse alandamiseni, kuid võib ikkagi «mõjutada [võlgnikku] psühholoogiliselt nii», et viimane otsustab enesetapu kasuks, selgitas deputaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles