Valgevenes jõustus joobnutelt autode konfiskeerimise seadus

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene militsionäär sauaga
Valgevene militsionäär sauaga Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Valgevenes jõustusid seadusemuudatused, millega kõrgendati vastutust liiklusvahendite juhtimise eest ebakaines olekus.

Konkreetsemalt võimaldavad muudatused konfiskeerida auto iskult, kes tabatakse purjus peaga rooli tagant teist korda kalendriaasta jooksul.

Nimetatud normid puudutavad ka välismaalasi, Venemaa kodanikud kaasa arvatud, kirjutab Lenta.ru.

«Venelastest uljaspäid, kes Valgevene automagistraalidel õigusrikkumisi toime panevad, tabab sama saatus mis valgevenelasi,» kinnitas seadust kommenteerides Valgevene peaprokurör Aleksandr Konjuk.

«Isikud võetakse vastutusele lähtuvalt selle riigi seadustest, mille territooriumil viibides nad korda rikkusid.»

Seadus jõustus tagasiulatavalt käesoleva aasta algusest. «Kui inimene tegi seda esimest korda käesoleva aasta jaanuaris [istus ebakaines olekus rooli ning jäi miilitsale vahele – toim], ning 28. oktoobril juhtub seesama, siis ongi juba tegemist korduva rikkumisega,» rõhutas Aleksandr Brui Valgevene miilitsa agitatsiooni- ja propagandaosakonnast.   

Lenta.ru juhib tähelepanu sellele, et Valgevene militsionääride seas valitseb seaduse osas väike segadus. Nii usub pealinna miilitsajuht Dmitri Korzjuk, et «tõenäoliselt hakatakse rikkumisi arvestama ikkagi alles alates seaduse jõustumisest».

Üksnes 2013. aasta esimeses pooles peeti Valgevenes joobnud olekus kinni enam kui 20 000 roolikeerajat. Kui seadus peaks kehtima tagasiulatuvalt, ähvardab nende sõiduriistu otsene konfiskeerimisoht.

Karmide reeglite initsiaator on Valgevene prokuratuur. Asutuse teatel on 2013. aasta esimeses pooles purjus peaga vahele jäänud juhtidest iga kümnes juba ka teist korda ebakaines olekus rajalt maha võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles