Krediidipank: kevadise ja viimase koosoleku vahel on oluline erinevus

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipank
Krediidipank Foto: SCANPIX

Krediidipanga pressiesindaja teatel on kevadise ja sel nädalal toimunud aktsionäride üldkoosoleku vahel oluline erinevus, mis puudutab häälte arvestamist.

«Esiteks koosolekul osalevate aktsionäride häälte arv fikseeritakse seitse päeva enne koosolekut. Fikseerimise päeval oli Moskva Panga ja selle suuromaniku VTB olulise osaluse ja kaudse olulise osaluse luba kohtumäärusega peatatud ehk sisuliselt kehtetu,» teatas Krediidipanga pressiesindaja Allan Soon.

Ta märkis, et kevadisel koosolekul ei olnud Moskva Panga olulise osaluse luba nõuetekohaselt registreeritud Eesti Väärtpaberite Keskdepositooriumis, kuna vastavad dokumendid oleks pidanud esitama finantsinspektsioon, ning tegemist ei olnud meelevaldse häälte äravõtmisega, vastupidiselt sellele, mida Moskva Pank sel neljapäeval teha püüdis.

«Kolmandaks kinnitab notar koosoleku protokolli, kas koosolek oli läbi viidud õiguspäraselt. Notar kinnitas kevadise koosoleku protokolli ehk tõendas selle seaduspärast läbiviimist. Nii Moskva Pank kui finantsinspektsioon kaebasid notari tegevuse peale, samas justiitsministeerium, kes teeb notari üle järelevalet, kinnitas, et notar tegutses õigesti,» märkis Soon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles